Skip to content

STONEHENGE

Authors: Vasile Craciun and Cristina Craciun / cris-travel.com / [email protected]

Stonehenge este un monument preistoric in Wiltshire, Anglia, la 3 kilometri spre vest de  Amesbury si la aproximativ 20 de minute de condus spre nord de un alt oras plin de istorie, Salisbury.

StonehengeCrisTravel1

   Arheologii cred ca monumentul a fost construit intre anii 3000 si 2000 inainte de Hristos. Tinand cont de tehnologiile din acea perioada, este greu de explicat, cum au fost transportate uriasele pietre de aproximativ 50 de tone si inalte de 6 metri, de la o distanta de peste 300 de kilometri. Unele legende spun ca Merlin ar fi folosit magia, pe cand altele spun ca ar fi folosit un urias, care sa le transporte. In plus, amplasarea pietrelor este orientata dupa miscarea soarelui, iar cei care au construit ansamblul aveau cunostinte avansate de astronomie.

   Stonehenge este cel mai cunoscut monument preistoric din Anglia, din Europa si probabil din lume. Ansamblul este in patrimoniul universal UNESCO din 1986. (Poti intra in grupul nostru de travel si sa postezi creatia ta originala, locurile vizitate. Multumim.)

StonehengeCrisTravel2
StonehengeCrisTravel3

   Acum, monumentul este in proprietatea Coroanei Britanice si este administrat de catre English Heritage, iar terenul din imprejurimi este in proprietatea National Trust. Centrul pentru vizitatori, practic prima cladire pe care o vizitati, este o constructie moderna, unde va puteti bucura de un tur interactiv, care va poate oferi o imagine virtuala de 360 de grade, in interiorul monumentului.

   Daca sunteti membri ai National Trust sau English Heritage, accesul in complex si parcarea sunt gratuite, incluse in abonamentul dvs. In unele perioade ale anului, este necesara o rezervare prealabila. Pentru cei care nu sunt membri, costul accesului poate fi verificat pe website.

StonehengeCrisTravel

   Datorita bataliei de la Beanfield dintre politie si New Age Travellers din 1985, apropierea de pietre a fost restrictionata. Vizitatorilor nu le este permisa atingerea pietrelor, dar acestea pot fi vazute de la o distanta mica, dupa cum observati in pozele si video-ul facut de noi. Noi am vizitat ansamblul in octombrie si micul video, de 11 minute, va poate purta cu gandul, in lumea misterioasa si plina de ritualuri ale druizilor.

Join our community