Skip to content
WhatsApp Image 2023-06-14 at 17.02.38

STONEHENGE

Authors: Vasile Craciun and Cristina Craciun / cris-travel.com / [email protected]

   Stonehenge, situat în Wiltshire, Anglia, este un monument preistoric amplasat la aproximativ 3 km vest de Amesbury. Dacă o să călătoriți de aici spre sud, timp de aproximativ 20 de minute cu mașina, atunci veți ajunge în Salisbury, un alt oraș cu o istorie bogata.

StonehengeCrisTravel1

   Potrivit arheologilor, monumentul este estimat a fi fost construit între anii 3000 și 2000 î.Hr. Aceasta ridică întrebări în privința metodelor de transport utilizate la acea vreme pentru a muta și plasa pietrele de aproximativ 50 de tone și cu o înălțime de 6 metri, pe o distanță de peste 300 de kilometri.           Există legende care susțin că Merlin ar fi folosit magia, în timp ce altele spun că un gigant ar fi fost responsabil de transport. În plus, poziționarea pietrelor este orientată în conformitate cu mișcarea soarelui, ceea ce indică faptul că cei care conduceau echipa de constructori aveau cunoștințe avansate în astronomie.

   Stonehenge este cel mai cunoscut monument preistoric din Anglia, din Europa si probabil din lume. Ansamblul este in patrimoniul universal UNESCO din 1986. (Poti intra in grupul nostru de travel si sa postezi creatia ta originala, locurile vizitate. Multumim.)

StonehengeCrisTravel2
StonehengeCrisTravel3

   În prezent, monumentul este deținut de Coroana Britanică și este administrat de către English Heritage. Terenul din jurul monumentului se află în proprietatea National Trust. Centrul pentru vizitatori, care este prima clădire pe care o puteți vizita, este o constructie modernă. Acolo, puteți participa la un tur interactiv, care vă oferă o imagine virtuală de 360 de grade în interiorul monumentului și vă permite să vă bucurați de o experiență captivantă.

   Dacă sunteți membru al National Trust sau English Heritage, aveți acces gratuit la monumentul Stonehenge și la parcarea aferentă, cu condiția să aveți un abonament valabil. Totuși, în anumite perioade ale anului, este posibil să fie necesară o rezervare prealabilă.

   Pentru persoanele care nu sunt membri, costul accesului poate fi verificat pe site-ul web (nu este ieftin).

StonehengeCrisTravel

   În urma bătăliei de la Beanfield din 1985 dintre poliție și New Age Travellers, accesul in apropierea ”pietrelor” a fost restricționat.

   Vizitatorilor nu li se permite să atingă pietrele, dar le este permis să le admire de la o distanță mică, așa cum puteți observa în fotografiile și videoclipurile noastre.

   Noi am vizitat ansamblul în luna octombrie și am facut un scurt videoclip de 11 minute care poate să vă transporte în lumea misterioasă și plină de ritualuri a druizilor.

Join our community

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *